Rușii primesc o veste foarte proastă de la autorități, care nu va face decât să crească reticența populației în fața vaccinării.

Deși Federația Rusă produce în prezent, în afară de celebrul Sputnik V, și alte vaccinuri împotriva noului coronavirus, rata de vaccinare este total nesatisfăcătoare.

Rușii primesc o veste foarte proastă de la autorități: Fără activități erotice după vaccin

Un oficial rus din Sănătate a spus că persoanele recent imunizate trebuie să evite activităţile care necesită mai mult efort fizic, pentru cel puţin 3 zile, printre care şi sexul.

Medicii din Rusia le-au recomandat deja cetăţenilor să nu fumeze, să nu bea alcool şi să nu meargă la saună, scrie antena3.ro, citând DailyMail.

Până acum, Rusia a reuşit să vaccineze doar 13 la sută din populaţie cu ambele doze ale serului Sputnik V, deşi se află în mijlocul valului 3, arată sursa citată.

Trebuie precizat faptul că Rusia a înregistrat sâmbătă un nou număr maxim de decese asociate COVID-19, 752 în ultimele 24 de ore, au informat autorităţile sanitare ruse.

Cel mai mare număr de morți s-a înregistrat la Moscova, principalul focar de coronavirus din Rusia, cu 108 decese, urmată de Sankt Petersburg, cu 102 morţi.

Introducerea carantinei este exclusă

În pofida situaţiei alarmante, autorităţile ruse au exclus impunerea de carantine şi au mizat pe impulsionarea campaniei de vaccinare, frânată de reticenţa ruşilor de a se vaccina.

Primăria din Moscova a decretat vaccinarea obligatorie a cel puţin 60 % dintre angajaţii din sectorul serviciilor, o măsură care a fost impusă şi de alte regiuni ale ţării.

În total, de la izbucnirea pandemiei, în Rusia au fost raportate 5.758.300 de contagieri şi s-au înregistrat 142.253 de decese.

Rusia este a cincea ţară din lume cu cele mai multe cazuri de coronavirus, fiind depăşită doar de SUA, India, Brazilia şi Franţa.

Potrivit datelor raportate pentru ziua de sâmbătă,  se înregistraseră în total 25.082 noi contagieri în 24 de ore, dintre care 3.124 (12,5 %) au fost asimptomatice.

Sursă foto: Dreamstime.