Atribuțiile Consultantului vor consta în acordarea de asistenţă specializată  pe tot parcursul procesului de privatizare, elaborarea tuturor documentelor şi efectuarea tuturor proceselor a căror necesitate apare pe parcursul procesului de privatizare, inclusiv cele care au menirea de a optimiza procesul de privatizare (divizări, fuziuni, conversie etc.), elaborarea strategiei de privatizare şi propunerea metodei de privatizare.
  Cele doua consorții care au depus oferte sunt:
– consorțiul format din SSIF SWISS CAPITAL SA, UBS Limited (Marea Britanie),  Mușat & Asociații S.p.a.r.l. și BT Securities SA; subcontractori: Hogan Lovells, Banca Transilvania SA, KPMG Advisory SRL
– consorțiul format din DEUTSCHE BANK AG (Londra, Marea Britanie) și Raiffeisen Capital & Investment  SA; subcontractor: Clifford Chance Badea.
 
Oferta consorțiului format din Deutsche Bank AG și Raiffeisen Capital&Investment,  a fost descalificată, nefiind depuse toate documentele solicitate în Cererea de Ofertă. Astfel, în conformitate cu prevederile din Cererea de ofertă, oferta tehnică și oferta financiară a consorțiului format din Deutsche Bank AG si Raiffeisen Capital & Investment SA nu au mai fost analizate.