Potrivit unui comunicat de presă al MS, directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile și legislația în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infectarea cu COVID-19 și nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei.

De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spațiile de carantină identificate la nivelul județului și a transmis raportări inexacte privind situația din primul județ în care a fost identificat un caz de COVID -19.

Victor Costache, ministrul Sănătății, a convocat în această dimineață o videoconferință de urgență cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică din teritoriu și municipiul București cu privire la gestionarea modului de prevenire a infecției COVID-19. Au fost verificate respectarea procedurilor, privind instituirea carantinei și a măsurilor de autoizolare la domiciuliu.

Românii încep să se liniştească

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunţat, vineri, că oamenii sună la linia TelVerde strict pentru informaţii şi pentru prevenţie, dar nu pentru a anunţa urgenţe. Panica a început să scadă, a subliniat el.

De la operaționalizarea liniei telefonice TELVERDE 0800800358 destinată celor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID–19 (coronavirus), au fost primite 3.611 apeluri de la persoane care au solicitat informații despre modalitățile de prevenție, dar și despre procedura în cazul în care există suspiciuni asupra contractării virusului, a anunţat vineri Grupul de Comunicare Strategică.

„Au început să sune strict pentru informaţii şi pentru prevenţie, dar nu pentru a anunţa urgenţe. Avem şi autodeclaraţii că s-au întâlnit cu persoane care au venit din Italia, dar oricum panica a început să mai scadă”, a spus Nelu Tătaru, potrivit Digi24.

Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. Linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență! În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112.