Trifan a confirmat eliberarea din funcție în presa locală din Suceava. „Am primit o hârtie din care reiese că de mâine trebuie să mă întorc la Iași. Aștept și ordinul de Ministru și mă voi conforma cu mare bucurie”, a spus aceasta, potrivit Obiectiv Suceava.

Ministerul Sănătății a luat această decizie prin secretarul de stat Horațiu Moldovan. În mandatul Manuelei Trifan, DSP Suceava a avut anumite probleme de raportare, chiar și unele teste făcute personalului de la Spitalul Suceava fiind compromise. Conform surselor Libertatea însă, aceasta era considerată „incomodă”. De asemenea, se pare că o altă cauză ar fi fost cazul călugărilor depistați pozitiv la Mănăstirea Putna.

„Era incomodă pentru cei din minister și pentru autoritățile locale, deoarece scotea la lumină multe probleme, chiar și greșelile făcute de DSP. Ea a fost și cea care a insistat pentru a se face lumină în cazul testării preferențiale a unor șefi ai județului, cum ar fi Gheorghe Flutur. Și-a cerut și scuze când s-au compromis cele peste 100 de teste, n-a încetat să ascundă asta”, declară surse pentru Libertatea.