A avut loc un cutremur de 6 grade pe scara Richter în Papua Noua Guinee

În această dimineață, 10 aprilie 2023, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 6 grade pe scara Richter în Papua Noua Guinee.

Seismul s-a produs la 224 de kilometri sud vest de capitala Kavieng, în jurul orei 4:00, la o adâncime de zece kilometri. Cutremurul a fost urmat de o replică mai mică, cu magnitudinea de 5,1 grade pe scara Richter, a informat Serviciul de Prospectare Geologică al SUA.

Reamintim că, fix în urmă cu o săptămână, un cutremur puternic cu magnitudinea 7 a lovit nord-vestul Papua Noua Guinee în primele ore ale dimineţii.

Papua Noua Guinee se află în aşa-numitul „Cerc de Foc al Pacificului”, o zonă unde se înregistrează aproximativ 90% din activitatea seismică şi vulcanică a lumii şi unde se produc aproape 7.000 de cutremure pe an, majoritatea de intensitate moderată.

Duminică, 9 aprilie, a avut loc un nou cutremur în România

Cu o zi în urmă, a avut loc un nou cutremur în România. Seismul a avut magnitudinea de 3 grade pe scara Richter. S-a produs, duminică seară, în județul Buzău, la ora 19:47, potrivit informațiilor transmise de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul s-a produs la adâncimea de 101 kilometri, în apropierea oraşelor Focșani (46 km), Buzău (54 km), Sfântu-Gheorghe (69 km), Brașov (77 km), Ploiești (86 km).

Mai multe cutremure au avut loc în România

În plus, vineri dimineață, un cutremur cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter s-a produs la ora 3:33, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea. Seismul s-a înregistrat la o adâncime de 139 kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 42 km vest de Focşani, 61 km nord de Buzău, 69 km este de Sfântu-Gheorghe, 80 km est de Braşov şi 95 km nord-est de Ploieşti.

De altfel,m un cutremur cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter s-a produs, miercuri, la ora locală 19:09, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea. Seismul s-a înregistrat la o adâncime de 140 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 53 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 60 km est de Braşov, 62 km vest de Focşani, 64 km nord-vest de Buzău şi 81 km nord de Ploieşti.

Nici activitatea seismică din Oltenia nu a dispărut complet. Vă amintim că, joia trecută, la ora 6:38 s-a produs un cutremur slab cu magnitudinea de 2,7 grade pe scara Richter în județul Gorj. Seismul s-a produs la o adâncime de 11 kilometri.

Cu o zi în urmă, au avut loc alte două cutremure în județul Gorj. Primul seism a fost înregistrat la ora 5:46, având o magnitudine de 2,0 grade pe scara Richter, iar cel de-al doilea seism a avut loc la ora 13:19:54, având o magnitudine de 2,2 grade pe scara Richter.