Conform Digi24.ro, cei doi se vor întâlni din nou, marți.

Vizita şefului Comisiei Europene la Bucureşti a început cu stângul, luni după-amiază.

Premierul Viorica Dăncilă a ratat întâlnirea cu preşedintele Comisiei Europene, chiar la sosirea acestuia pe Aeroportul Băneasa. 15 minute trebuiau să discute şi toată lumea aştepta ca unul dintre subiectele atinse să fie protestul din 10 august.

Asta după ce premierul i s-a plâns într-o scrisoare că protestul din Piaţa Victoriei a fost o „înlăturare pe cale violentă a unui guvern legitim”.

În scrisoare sunt şi acuzaţii la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, căruia i se reproşează faptul că nu şi-a mai îndeplinit rolul de mediator în societate şi că a făcut apel la continuarea protestelor. De asemenea, textul documentului ia şi apărarea forţelor de ordine, despre care se afirmă că au acţionat conform legii.

Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că modul în care preşedintele Comisiei Europene a reacţionat, la sosirea în România, când premierul Viorica Dăncilă a întîrziat la aeroport iar oficialul european a plecat, arată respectul pe care Comisia Europeană îl are faţă de Guvernul României, nu faţă de România.


Te-ar putea interesa și: