Însă povestea pare să fie aproape de final. Puterea a pierdut majoritatea în Camera Deputaților și rezistă în continuare numai datorită tertipurilor legislative. Moțiunea pregătită de PNL, USR și PMP le dă mari bătăi de cap social-democraților, mai ales după anunțul senatorului liberal Florin Câtu, potrivit căruia peste 10 parlamentari ai puterii sunt gata să sară în cealaltă barcă.

Acuzați de UDMR că s-au aruncat cu capul înainte fără să propună o alternativă viabilă, liderii opoziției revin și anunță că știu cine poate prelua conducerea Executivului.

Aflat la Alba Iulia, președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că decizia liberarilor este simplă: candidatul PNL la funcția de prim-ministru este președintele partidului. 

În context, Orban a vorbit și despre un buget alternativă realizat de PNL pentru anul 2019 care ar cuprinde, printre altele, acordarea a 6% din PIB către investiții, în condițiile în care Guvernul României nu a înaintat proiectul de buget de stat, la o lună de la expirarea termenului legal. ”Este o încălcare gravă a legii săvârșită de guvernul Dragnea – Dăncilă – Tăriceanu, că nu poți să zici că avem un guvern, avem o colecție de slugi care execute ordinele unor lideri politici, care nu dețin puterea informală” a declarat Orban, potrivit G4Media.