Noul ibis Styles Bucharest Erbas este situat în zona Floreasca-Pipera, cartierul de afaceri al Capitalei, şi are în componenţă 80 de camere. Redeschiderea hotelului a presupus o investiţie de circa 4 mil. euro întinsă pe aproximativ 18 luni.

„Ne propunem să livrăm în următorul an şi jumătate încă un corp de clădire cu 40-45 de camere, trei săli de conferinţe şi un restaurant, pe un teren pe care îl avem în spatele ibis. Un hotel cu 120-130 de camere este mai eficient“, a declarat Cristian Erbaşu, CEO Construcţii Erbaşu. El se aşteaptă ca investiţia în hotel să se amortizeze în 6-7 ani. Totodată, antreprenorul a precizat că investiţia a fost cu circa 20% mai mare decât ar fi presupus standardul de trei stele al hotelului şi asta pentru a păstra şi peste 10 ani acelaşi nivel.

Cristian Erbaşu a mai anunţat că pregăteşte construcţia unui complex cu trei clădiri pe un teren achiziţionat recent în centrul Capitalei. Proiectul va prinde contur peste 2-3 ani şi va fi format din două imobile de birouri şi un hotel. „Nu am semnat încă un contract, dar sunt şanse să colaborăm pentru al doilea proiect tot cu AccorHotels“, a adăugat omul de afaceri.

Domeniu în creştere

ibis Styles Bucharest Erbas este operat de Orbis Hotel Group, licenţiator unic pentru toate mărcile AccorHotels din regiune. Acesta este al şaptea hotel al grupului din Bucureşti şi al 11-lea din România. Compania a mai inaugurat anul acesta un ibis Styles la Arad şi a mai anunţat alte două hoteluri cu acest brand pentru următorii 2-3 ani. AccorHotels are în pregătire încă şapte hoteluri în România.

„România este o prioritate pentru noi nu doar pentru că are oameni frumoşi şi vinuri bune, ci şi pentru că are o economie dinamică. Piaţa hotelieră creşte de 6-7 ani încontinuu. Bucureştiul era până de curând o destinaţie de business, dar acum vin tot mai mulţi turişti“, a declarat Emeline Sýkora-Wintrebert, directorul general al grupului Orbis pentru Europa de Sud-Est.

La rândul său, Felicia Dincă, directorul general al ibis Styles Bucharest Erbas, a amintit de dificultatea cu care se recrutează personalul în sectorul hotelier. Ea a precizat că a angajat doar parţial personalul necesar noului hotel şi că 25-30% dintre angajaţi sunt cu experienţă, în timp ce restul sunt calificaţi la locul de muncă.

Piaţa hotelieră din România a avut în 2017 cel de-al şaptelea an consecutiv de creştere, în cele aproape 100.000 de camere de hotel fiind înregistrate peste 20 de milioane de înnoptări, un avans de 4% faţă de anul precedent, respectiv 57% faţă de anul 2010, arată un studiu realizat de compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Familia Erbaşu este prezentă în ultima ediţie a Top 300 Capital, cei mai bogaţi români, pe poziţia 64 cu o avere estimată la 82-85 mil. euro.