Recent, grupul hotelier a semnat un acord și cu omul de afaceri timişorean Emil Cristescu pentru primul hotel ibis din Timişoara. Tot în ultima perioadă, Orbis a semnat un contract de management cu Şeicul Ahmed bin Saif Al Nahyan, membru al uneia din cele şase familii conducătoare a Emiratelor Arabe Unite, care va construi un hotel ibis lângă Aeroportul Otopeni. În plus, grupul a mai semnat un contract de franciză pentru un hotel Mercure în Sibiu cu antreprenorul Dumitru Ghişe.

„Odată cu deschiderea Mercure Timișoara extindem în continuare portofoliul de hoteluri pe care îl oferim clienților noștri în toată țara, care  numără în prezent 11 hoteluri existente, de la segmentele upscale la cele economice, și are deja 6 hoteluri în curs de dezvoltare”, a declarat Gilles Clavie, Președinte și CEO al Orbis.

Hotelul nou construit, care va oferi 60 de camere, este situat în vecinătatea centrului orașului Timișoara, al doilea oraș ca mărime din România, și Capitala Europeană a Culturii în anul 2021. Proiectul imobiliar este finanţat de Garanti Bank.

„Suntem mândri și încrezători că, în cele din urmă, proiectul visat de compania noastră a devenit realitate, într-o perioadă de mare oportunitate pentru industria ospitalității din Timișoara”, a declarat Ionuţ Iakab, CEO al Paneracons I&I, firma prin care se derulează proiectul.

Hotelul, a cărui deschidere este planificată pentru al doilea trimestru al anului 2019, se va alătura rețelei Mercure, brandul de tip midscale al AccorHotels, care numără peste 770 de proprietăți în 61 de țări.

CITIŢI ŞI Atrage BOGAŢII LUMII şi creşte de şapte ani ÎNCONTINUU

Piaţa hotelieră din România a avut în 2017 cel de-al şaptelea an consecutiv de creştere, în cele aproape 100.000 de camere de hotel fiind înregistrate peste 20 de milioane de înnoptări, un avans de 4% faţă de anul precedent, respectiv 57% faţă de anul 2010, arată un studiu realizat de compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.