Omenirea este implicată într-o luptă continuă, din 2020 și până în prezent, cu un dușman periculos. Acesta a curmat mii de vieți omenești până acum. Însă, în această luptă, avem o „nouă armă”! A apărut o nouă pastilă anti-covid! Noul produs a fost conceput în Israel și va începe să fie testat clinic pe teritoriul Africii de Sud.

Compania farmaceutică Oramed a obţinut autorizaţia Africii de Sud pentru a testa noua pastilă. Potrivit oficialilor din Israel, testarea clinică va începe luna următoare.

Compania farmaceutică Oramed urmărește avansarea rapidă a primei faze în Africa de Sud. Scopul lor vizează completarea următoarele două faze, dar și obţinerea aprobării de utilizare în procedura de urgenţă.

Produsul inovator poartă denumirea de Oravax. Pilula respectivă se dorește a echivala o singură vaccinare. Noul produs nu va trebui depozitat la temperaturi scăzute şi nici nu va solicita prezența unor cadre medicale ca în cazul vaccinării.

De ce a fost aleasă Africa de Sud

Potrivit directorului executiv al Companiei farmaceutice Oramed, Nadav Kidron, pentru acest proiect a fost aleasă Africa de Sud datorită preferințelor populației. Cetățenii din majoritatea statelor de pe continetul adfrican, au o înclinație aparte spre tratamentele medicamentoase, ci nu spre injecatări. Acest lucru înseamnă că vaccinul oral ar putea fi o soluţie în zonele cu rată scăzută de vaccinare.

„Candidatul la vaccin împotriva COVID-19 ar putea oferi o soluţie potenţială la pandemie, fie ca doză de rapel, fie pentru cei care încă nu s-au vaccinat. Noul produs „va elimina barierele pentru o distribuire rapidă şi la scară mare, ceea ce ar permite autoadministrarea sa acasă”, a explicat directorul executiv al Oramed, Nadav Kidron.

Autoritatea de Reglementare a Produselor Sanitare din Africa de Sud a pornit înscrierea pacienţilor pentru prima etapă a testării. Prima fază se va realiza la scară mică, la Tel Aviv. Autoritatea de Reglementare a Produselor Sanitare din Africa de Sud aşteaptă, acum, aprobarea Ministerului israelian al Sănătăţii, potrivit Agerpres.