A apărut fotografia de la arestarea lui Florin Cîțu în SUA! Cum arăta premierul în urmă cu 21 de ani

Aleph News și Mediafa au intrat în posesia fotografiei de la arestarea prim ministrului în Statele Unite ale Americii. Fotografia, pusă la dispoziție presei din România de către autoritățile americane, este atașată dosarului penal al premierului Florin Cîțu.

Funcționarul american care a pus la dispoziție această fotografie spune că amprentele din dosar nu sunt informații publice, așadar nu a putut să le pună la dispoziția presei din România.

În fotografia oferită de autoritățile din SUA pentru sursele anterior citate, se poate vedea numărul de caz (23665), numele inculpatului (Florin Vasile Cîțu), sexul acestuia (Bărbat), rasa (Alb), înălțimea (1,73 m) și greutatea (70,3 kg). În ceea ce privește înălțimea și greutatea, în poza oferită de autoritățile americane, este folosit sitemul de măsurare de peste ocean.

Sursa foto: Aleph News

Este de menționat că astfel de fotografii sunt documente guvernamentașe federale publice în baza Freedom of Information Act, cunoscut și sub FOIA. Așadar, prezentarea publică a acestora nu paote fi interpretată ca o încălcare a vieții private a unei personae sau a confidențialității unui dosar.

Funcționarul a mai precizat că premierul a fost luat ținut în închisoarea din Story County, informație care se potrivește cu cele din bazele de date ale autorităților americane, dar și cu cele din documentele puse la dispoziție de autoritățile judiciare americane.

De ce a fost arestat prim ministrul

Cîţu este licenţiat în Ştiinţe Economice la Grinnell College din Iowa, unde a absolvit în anul 1996. El a urmat apoi un masterat în Ştiințe Economice în cadrul Iowa State University, precum și un doctorat la aceeași universitate, în Macroeconomie și Afaceri Internaționale, însă fără a susţine lucrarea de disertaţie.

Iată însă că iese la iveală şi altceva din perioada petrecută de actualul premier în Statele Unite! Potrivit unui document oficial din luna anul 2000, Florin Cîţu ar fi fost încarcerat pentru două zile în SUA, relatează Flux24.ro.

Actualul premier, care avea atunci 28 de ani, ar fi petrecut două nopţi după gratii după ce ar fi fost prins sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, legislaţia americană nefăcând diferenţă între cele două.

Documentul provine de pe site-ul Curţii de Justiţie a statului Iowa. Infracţiunea lui Florin Cîţu a fost înregistrată pe data de 3 decembrie 2000. El a fost reţinut pentru două zile şi a trebuit să plătească o amendă de 1.000 de dolari. Florin Cîţu şi-a recunoscut fapta în faţa unui judecător american.

Sursă foto: Dreamstime