Într-un articol publicat pe evz.ro, Dan Andronis susține că președintele Klaus Iohannis urmează să fie huiduit copios de susținătorii lui Ludovic Orban la congresul de sâmbătă, de la Romexpo.

Mai exact, jurnalistul consideră că susținătorii actualului lider al PNL, Ludovic Orban, îi pregătesc o primire șefului statului Klaus Iohannis, menită să-i arate că nu mai este apreciat și dorit în partid. Aceasta după ce Iohannis și-a declarat simpatia și susținerea față de Florin Cîțu, rivalul lui Orban la conducerea PNL.

„Surse din interiorul PNL au declarat că sunt indicii potrivit cărora cinci dintre filialele fidele lui Ludovic Orban pregătesc un adevărat „spectacol de sunet și lumini” dedicat lui Klaus Iohannis. Șeful statului și-a anunțat intenția de a participa la congresul de sâmbătă, 25 septembrie, de la Romexpo, în cadrul căruia va fi ales noul președinte al PNL pentru următorii patru ani.

Ludovic Orban este nemulțumit de implicarea președintelui, care și-a declarat simpatia pentru Florin Cîțu. Pe cale de consecință, conform surselor Evenimentului Zilei, el a pregătit un discurs anti-Iohannis, în care va contesta prestația acestuia și relația sa cu

PNL. Astfel, Orban crede că va reuși „să demoleze” susținerea șefului statului pentru rivalul său. Cuvântarea lui Orban ar urma să fie acompaniată cu huiduieli și fluierături la adresa președintelui României, de corul nemulțumiților”, scrie Dan Andronic, pe evz.ro.

Pe cine se bazează Ludovic Orban 

Totodată, jurnalistul vorbește și despre organizațiile care formează gruparea de ultrași ai lui Ludovic Orban. Conform informațiilor ajunse în posesia Evenimentului Zilei, Ludovic Orban se bazează, în special, pe filiala PNL Vrancea, condusă de fostul ministru Ion Ștefan – Grindă. Pe lângă delegații acreditați, mai multe sute de persoane din Vrancea vor fi aduse la Romexpo special pentru această acțiune.

„De asemenea, sursele arată că din gruparea de ultrași mai fac parte delegați din PNL Sector 3, conduși de Antonel Tănase, fost secretar general al Guvernului Orban, dar și din Brăila, Dâmbovița sau Argeș.

Dacă acest scenariu va fi pus în aplicare, ar fi pentru prima oară când un președinte al României este huiduit ca urmare a participării sale la un congres al partidului din care provine.

Mai mult, este o confirmare a faptului că temperatura în interiorul PNL a ajuns la cote foarte ridicate și că, așa cum Evenimentul Zilei a spus încă de la „declanșarea ostilităților”, acest congres se va solda doar cu învinși, indiferent cine va fi câștigător, Ludovic Orban sau Florin Cîțu”, mai spune Dan Andronic.

Citește continuarea articolului pe evz.ro.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea