Pe măsură ce tehnologia continuă să revoluţioneze modul în care facem astăzi afaceri, tot mai mulţi manageri şi antreprenori trec la implementarea unui soft de pontaj, un instrument foarte util pentru un bun management al timpului.

Vrei să îţi crească afacerea? Utilizarea unui software de pontaj este o soluţie ideală, pentru că te ajută să economiseşti timp, elimină erori şi alte probleme costisitoare care apar în cazul vechilor modalităţi de pontaj. Astfel, utilizarea softului de pontaj potrivit ajută afacerea ta în mai multe moduri, eliminând mult din stresul unei zile de lucru. Şi să nu uităm că începând de luna trecută, toţi angajatorii din România au obligaţia să ţină evidenţă orelor pe care le efectuează angajaţii la locul de muncă, prin completarea la începutul şi la finalul fiecărei zile de lucru a unei fişe de pontaj.

 

În acest context, pentru a avea zile de lucru cât mai ușoare și eficiente, poți opta, de exemplu, pentru aplicația TIME de la Romanian Software, prin care sunt gestionate eficient și fără greșeală orele suplimentare, orele de noapte, concediile. Și nu numai atât.

Foarte simplu de folosit, oferă acuratețe

Cu o interfață prietenoasă, aplicația este ușor de utilizat, angajații nu trebuie decât să introducă datele de pontaj, iar TIME calculează automat cheltuielile cu forța de muncă, în funcție de orele lucrate, dar și de alte criterii care există în companie. Angajatul înregistrează orele lucrate, apoi tu (sau altcineva desemnat de tine) verifici dacă înregistrările făcute sunt corecte. De asemenea, acest soft  pontaj poate fi integrat cu sistemele de card acces, iar angajații pot primi drept de acces în funcție de structura organizației.

Mereu în concordanță cu legislația

Fiind o soluție completă de management al timpului, acest soft de pontaj este actualizat mereu atunci când apar schimbări legislative în legislația muncii, dar și dacă în companie se modifică Regulamentul intern.

Elimini erorile de la plata salariilor

Prin folosirea unui soft de pontaj se reduce considerabil timpul alocat calculării salariilor, cu până la 70%. De asemenea, îți iei adio de la greșelile care pot apărea la plata remunerațiilor, mai ales în companiile în care unii angajați lucrează la mai multe proiecte sau au un program care variază, pentru că un astfel de soft nu lasă loc unor calcule greșite. Astfel, fiecare salariat va primi remunerația corectă, fără să fie nevoie de multe calcule. Sistemul este în așa fel construit încât salariatul să introducă informații despre orele lucrate, după care urmează verificări în lanț, până la departamentul de salarizare, procedura fiind una transparentă.

Gestionarea perfectă a concediilor

Cu un soft de pontaj scapi și de un alt stres: gestionarea incorectă a concediilor, suprapuneri de concedii de odihnă, absențe ale angajaților pe care nu le-a contorizat nimeni, un concediu medical neînregistrat și așa mai departe. Softul permite oricarui salariat și manager să inițieze o cerere de concediu, cerere care poate fi aprobată de un utilizator aflat pe un nivel ierarhic superior în doar câteva minute. Atunci când un responsabil din companie aprobă sau refuză o cerere de concediu primește o notificare și angajatul care a lansat-o. De altfel, salariații vor putea să acceseze în orice moment informații legate de zilele de concediu de odihnă.

 

În timp ce personalul știe clar câte zile de concediu de odihnă mai are, managerul știe pe ce oameni se poate baza în fiecare zi, mai ales când apar proiecte noi sau situații neprevăzute. Astfel, se evită crearea situațiilor de criză.

Ajută la gestionarea eficientă a timpului

Softul le permite angajaților să vadă cât de eficient folosesc timpul de lucru. Software-ul poate contribui la simplificarea eforturilor de gestionare a sarcinilor și a proiectelor. Acest lucru este valabil mai ales atunci când există un număr limitat de angajați care lucrează la mai multe proiecte diferite. Contorizarea timpului pe care îl petrec pentru fiecare dintre proiecte îi va ajuta să gestioneze eficient situația.

 

În loc de concluzie

Un soft de pontaj îți permite să planifici amănunțit timpul de lucru din companie. Îți oferă acces imediat la fișa de activitate a fiecărui angajat, detaliată în “timesheet”, știi ce a făcut fiecare salariat într-o lună și știi mult mai bine care sunt nevoile și ce măsuri ai de luat pentru creșterea eficienței și a businessului. Cum pontajul este făcut și pe centre de cost, acest lucru îți oferă posibilitatea să analizezi mai bine situația financiară a companiei, costurile cu salariile și așa mai departe.

Fără un astfel de soft, vei continua să lucrezi în orb, în timp ce firmele concurente folosesc deja sau se gândesc să implementeze instrumente automatizate pentru o gestionare cât mai eficientă a datelor.

Un bun soft de management al timpului angajaților are toate premisele să te ajute să îți crești afacerea. Testează-l.