9/11, rememorat la B1 TV! Tragicul eveniment a fost analizat în două documentare-eveniment

Așadar, B1 TV va difuza sâmbătă, 11 septembrie, de la ora 21:00, documentarul-eveniment ”102 minute care au schimbat America”. Acesta a câștigat patru premii Emmy.

Documentarul prezintă ziua de 11 septembrie 2001 prin filmările realizate de peste 100 de martori oculari.

Multe din înregistrările respective vor fi difuzate pentru prima oară în România. Mai mult decât atât, documentarul conține și interviuri cu persoane care au fost la fața locului, dar și cu rudele celor care și-au pierdut viața la World Trade Center.

Analiza politică externă a SUA

Cel de-al doilea documentar va fi difuzat pe data de 18 septembrie, de la ora 21:00. De această dată, documentarul cu numele ”America după 11 septembrie” prezintă o analiză obiectivă a celor 20 de ani care au urmat atacurilor teroriste de la 11 septembrie. Analiza este văzută din perspectiva administrațiilor Bush, Obama, Trump și Biden.

În acest documentar este analizată politica externă a Statelor Unite ale Americii (SUA) în acești 20 de ani, dar și modul în care 9/11 a modificat profund societatea americană în tot acest timp.

Acest documentar este o producție marca Frontline/PBS și va fi difuzat la 10 zile de la premiera care a avut loc în SUA. B1 TV este unul dintre primele posturi TV din lume care îl va prezenta publicului larg.

Sursă foto: Dreamstime