Satul Tulei este locul în care a copilărit premierul României, Florin Cîţu. Satul Tulei – Câmpeni, din comuna Goleşti, se află pe drumul dintre Râmnicu Vâlcea şi Curtea de Argeş, şi e răsfirat pe dealuri, cu gospodăriile departe una de cealaltă. Aici au trăit bunicii materni ai lui Florin Cîţu şi tot aici au copilărit actualul premier şi fratele său, potrivit unui documentar realizat de Antena 3.

Localitatea arată aproape la fel ca pe vremea bunicilor sau poate chiar mai rău, pentru că multe case şi garduri sunt în paragină. Altele, cum este cea a familiei Cîţu a fost renovată.

Reporter: Aveți 93 de ani. S-a schimbat ceva de când erați dumneavoastră copil

Femeie: Au mai pus piatră, aici, pe drumul ăsta. Dar ce să faci? Dacă nu au bani să facă…

Reporter: Sunteți consătean, cu premierul. Ați încercat vreodată să îi transmiteți să vă ajute?

Femeie: Ce să facă și el? Că dacă ar fi singur, de capul lui… L-or fi conducând și pe el alții.

Reporter: Aveți vreun mesaj pentru dumnealui?

Femeie: Să se gândească că a crescut aici și că are și el casă aici… Să facă ceva dacă se poate!

Oamenii au sperat că vor primi ajutor din partea premierului

Localnicii recunosc că speră ca de când Florin Cîţu a devenit premier al României să primească mai mulți bani. Au nevoie de drumuri şi apă curentă. Cară apa cu bidoanele şi când plouă înoată prin noroaie până la genunchi.

Primarul comunei Golești este la primul mandat. Liberal ca si premierul, spune ca a simțit ajutorul.

”Eu sper că, în funcție și de alocările bugetare și poate că datorită faptului că domnul ministru e de la noi din localitate, să fim și noi băgați în seamă. Comuna Golești a fost întotdeauna vitregită la alocările bugetare și la rectificările bugetare, dar să știți că de anul trecut s-a simțit o mai mare aplecare asupra noastră. S-au primit mai mulți bani și la rectificările bugetare, s-au primit mai mulți bani și pe situațiile de urgență pentru că am avut niște situații în luna iunie a anului curent”, a declarat Constantin Mitrache, primarul comunei Golești.

Florin Cîţu a moştenit, împreună cu fratele său, casa bunicilor, o frumoasă gospodărie în stil românesc, amplasată în vârf de deal şi renovată recent. Fraţii Cîţu deţin şi un hectar de teren agricol în Goleşti.

Sursa foto: INQUAM Photos, George Călin