Problema pentru care constructorul nipon este forțat să recheme la service acest număr impresionant de vehicule este simplă, dar cu posibile efecte grave. Este vroba despre strângerea necorespunzătoare a unui șurub aferent sistemului de direcție. În anumite cazuri este posibilă chiar blocarea volanului.
Conform informării trimisă către Ministerul Transporturilor din Japonia, ponderea vehiculelor rechemate este deținută de modelul Micra produs între 2002 și 2006 și comercializat atât în Europa cât și pe alte piețe. Este afectat de asemenea și modelul Cube, produs în Japonia.
În perioada menționată, modelul Micra era produs pentru Europa la uzina britanică de la Sunderland. În 2010, asamblarea modelului a fost transferată la fabrica din Chennai, India pentru a face loc pe linia de asamblare din Marea Britanie modelului Juke.
Noriko Yoneyama, purtător de cuvânt al Nissan a menționat că până în acest moment nu au fost raportate cazuri de accidente provocate de această defecțiune. Reparația care presupune strângerea șurubului cu pricina sau chiar înlocuirea coloanei de direcție ar trebui să dureze maximum 40 de minute.
Anul recut, Nissan Micra a fost comercializat în Europa în aproximativ 13.000 de unități, în scădere cu 45% față de 2011. O nouă variantă a modelului ar trebui să intre în producție în 2016 atât la uzina din India cât și la cea a Renault din Flins, Franța.