Greva ar urma să dureze 25 de ore, începând de luni, ora 03.00 GMT, până marţi, ora 04.00 GMT. Personalul de la sol solicită majorarea salariului de la 11 la 12 euro pe oră (12,80 dolari). Un purtător de cuvânt al celor două aeroporturi din capitala Germaniei a precizat că aproximativ 448 de zboruri vor fi anulate în cazul aeroportului Tegel şi alte 194 de zboruri în cazul aeroportului Schoenefeld.

'Cerem tuturor pasagerilor să verifice cu compania lor aeriană, situaţia zborului lor, înainte de a începe călătoria', se arată într-un comunicat de presă publicat pe pagina de Internet a companiei care deţine cele două aeroporturi din Berlin.

Vineri, o mişcare similară de protest a personalului la sol, care se ocupă cu verificarea pasagerilor, încărcarea şi descărcarea avionului şi dirijarea aeronavelor pe pistă, a afectat mii de pasageri, fiind anulate aproape 700 de zboruri. Astfel, au fost anulate 455 de zboruri la Tegel şi 204 la Schoenefeld, iar companiile aeriene afectate au fost Air Berlin, Lufthansa, easyJet şi Ryanair. AGERPRES