Harry Reid, liderul majorităţii din Senatul american, a solicitat Camerei Reprezentanţilor, for controlat de republicani, să aprobe de urgenţă alocarea acestei sume, din care 12 miliarde de dolari vor fi folosite pentru repararea şi consolidarea sistemelor de transport din regiunile de coastă afectate de uragan.

‘Nu avem timp de pierdut’, a avertizat senatorul Harry Reid.

Ambele camere al legislativului american trebuie să se pună de acord cu privire la suma ce va fi alocată până la 2 ianuarie, când urmează să se încheie mandatul actualului Congres. Senatul a aprobat această sumă cu 62 de voturi pentru şi 32 împotrivă, majoritatea republicanilor votând negativ.

Numeroşi republicani din cadrul Camerei Reprezentanţilor nu au decis încă dacă să susţină sau nu decizia Senatului în această privinţă, conform unui consilier republican.

Aproximativ 17 miliarde de dolari din această sumă ar urma să fie folosite pentru reconstrucţia caselor, a şcolilor, spitalelor şi altor clădiri afectate de furtuna din luna octombrie, pentru ajutarea micilor întreprinzători şi pentru îmbunătăţirea infrastructurii electrice.

Explicând de ce au refuzat să susţină alocarea acestei sume, senatorii republicani s-au plâns de faptul că pachetul de reconstrucţie în valoare de 60,4 milioane de dolari solicitat de preşedintele Barack Obama reprezintă mai mult decât bugetele anuale combinate ale Departamentelor de Interne, Muncă, Finanţe şi Transport.

Sursa: Agerpres