De aceea, este recomandat să se facă tăierea tufelor de roșii. Din momentul în care tomatele încep să crească, va trebui să știți cum să tăiați tufele de roșii pentru o recoltă excelentă. La fel de importantă este și calitatea solului, scrie thespruce.com.

Cultivarea roșiilor vine la pachet cu o serie de întrebări. Tufele trebuie tăiate sau nu? Cum se face udarea sau cât de mult contează solul? sunt doar câteva dintre ele. Experții oferă câteva sfaturi necesare.

Suportul adecvat este cheia

De la cuști la țăruși, diferitele soiuri de tomate au nevoi de sprijin diferit, iar aici ar trebui să cereți sfaturile centrului de grădinărit local. Același lucru este valabil și pentru foarfecele și tehnicile adecvate.

Roșiile sunt sensibile la temperatură

Roșiile trebuie protejate de schimbările bruște de temperatură.

„Aceste variații de temperatură le pot împiedica să dea fructe”, spune experta Janie Morgan. „Protejați-le de curent, întăriți răsadurile înainte de a planta afară și asigurați-vă că nu le plantați până când temperaturile nocturne nu de cel puțin 12 grade Celsius.

Plantați roșiile cât mai adânc în pământ

Este foarte important să plantezi plantele de roșii cât mai adânc în sol și, de asemenea, orice ramuri joase să fie departe de sol.

„Cu cât plantați mai adânc roșia, cu atât sistemul de rădăcină va fi mai puternic”, spune Morgan. „Cu cât sistemul de rădăcină este mai puternic, cu atât recolta va fi mai bună.”

De ce unele plante de tomate nu dau niciodată roade

Uneori, plantele nu dau roade, fie din cauza luminii solare insuficiente, fie din pricina polenizării slabe, a temperaturilor extreme sau a deficiențelor de nutrienți.

Având în vedere acest lucru, locul cultivării plantei de tomate este deosebit de importantă.

Roșiile sunt plante iubitoare de soare

Deși există o mare varietate de tipuri de roșii, cerințele lor sunt, în general, aceleași.

„Nevoile de bază ale tuturor plantelor de tomate sunt lumina soarelui adecvată (6-8 ore pe zi), sol bine drenat, udare constantă și nutriție echilibrată”, spune experta.

Roșiile pot fi cultivate în interior

Când vă imaginați o grădină de legume, probabil vă gândiți la un petic de pământ din grădină. Experții susțin că nu este obligatoriu.

„Cultivarea roșiilor în interior este fezabilă”, spune ea, observând că jardinierele pentru pervaz, plasate în locul potrivit, cât mai însorit, sunt adesea o opțiune excelentă.

Expertul Dexter Mills este de acord, remarcând că o lumină de creștere poate fi, de asemenea, benefică în interior.

Suspendați o lumină de creștere la aproximativ 4-6 inci deasupra plantelor tinere, mișcând-o în sus, pe măsură ce cresc. Roșiile de interior vor avea nevoie de 18-22 de ore de lumină suplimentară pe zi în timp ce cresc. Odată ce fructele încep să se coacă, nu vor avea nevoie de atâta lumină.

Solul este cheia

Solul contează mai mult decât am crede. Este important să mențineți solul cât mai sănătos, cu o hrănire săptămânală, udarea solului plantei și nu a frunzișului.

Este important să mențineți planta hidratată în mod constant, dar niciodată să nu o udați în exces. Mills oferă un alt sfat: dacă aveți un sol sărac, adăugarea compostului la plantare va ajuta.

Dacă nu ai un sezon de creștere grozav prima dată sau ai avut o perioadă dificilă, nu dispera! Încearcă și a doua oară! O roșie proaspăt culeasă din grădină are un alt gust decât cea de la magazin.