Vor fi desfiinţate cele patru divizii principale ale Siemens: Industrie, Energie, Sănătate, Infrastructură şi Oraşe, şi va fi creată o organizare ierarhică mai precisă, care va duce la concedierea a 5.000-10.000 de angajaţi.

De asemenea, Siemens va anunţa achiziţii în sectorul energetic în valoare de cel puţin un miliard de euro, separat de actualele negocieri pentru preluarea Alstom.

Reprezentanţii Siemens nu au comentat informaţiile.

În cursul zilei de luni directorul grupului industrial german Siemens va fi primit de preşedintele Franţei, Francois Hollande, ocazie cu care îşi va prezenta propunerile cu privire la divizia de energie a grupului francez Alstom. Compania americană General Electric este de asemenea interesată să preia activităţile Alstom legate de sectorul energetic (echipamente pentru centrale termice, linii de înaltă tensiune, energii regenerabile), ce reprezintă 70% din activităţile grupului Alstom şi generează o cifră de afaceri de 14 miliarde de euro.

Siemens este îngrijorat de posibilitatea ca fuziunea dintre GE şi Alstom să creeze un mastodont care va domina sectorul energiei, una dintre sursele sale majore de venituri şi profituri.

Compania Siemens are 370.000 de angajaţi şi este prezentă în 190 de ţări, fiind una dintre cele mai importante companii la nivel mondial, cu activităţi în domeniul energiei, telecomunicaţiilor, sănătăţii, transporturilor şi electronicii.

În ultimii ani, Siemens a livrat primele trenuri automotoare moderne din România de tip Desiro (Săgeata Albastră), primele tramvaie moderne din ţară tip ULF, la Oradea, fiind, totodată, şi primul furnizor de locomotive noi în România, livrate operatorului Cargo Trans Vagon SA.

Siemens are o activitate de peste 100 de ani în România, deţine afaceri în industrie, sănătate şi energie şi are peste 2.100 de angajaţi.

 

Sursa: Agerpres