Biletele pentru programul „O săptămână la munte”, derulat în perioada 4 octombrie – 18 decembrie, sunt deja puse la vânzare, iar preţurile pachetelor de 5 zile pentru o persoană oscilează între 158 lei şi 358 de lei, în funcţie de numărul de stele ale unităţii de cazare.

Programul „O săptămână la munte” se află la a treia ediţie, după debutul stângaci din toamna anului trecut şi după succesul din această primăvară. Sunt puse la bătaie 11 serii de câte 1.350 de locuri în 39 de hoteluri şi pensiuni din zona montană, cu 35% mai multe faţă de anul trecut, informează Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Din oferta programului, turiştii pot alege, printre altele, vacanţe la destinaţiile populare precum Poiana Braşov, unde sunt disponibile doar structuri de cazare de 4 stele, la Sinaia, Predeal, Buşteni, dar şi Sovata, Miercurea Ciuc sau Odorheiul Secuiesc.

Preţurile oscilează în funcţie de confortul oferit, astfel că tarifele pentru un sejur de 5 nopţi la un hotel, vilă, pensiune sau cabană de la munte, la două stele, costă 158 de lei, la trei stele – 258 de lei şi la patru stele – 358 de lei.

Program „pentru cei care îşi pot luat 5 zile libere în această perioadă”

Potrivit lui Dragoş Răducanu, secretar general al FPTR, programul se adresază tuturor categoriilor de turişti. „Cei care vor profita de acest program vor fi şi cei cu venituri mari, care nu au putut să-şi ia un concediu în vară, şi cei cu venituri mici, care nu şi-au permis o vacanţă la preţurile practicate în sezon. Este un program pentru cei care îşi pot lua 5 zile libere în această perioadă, a declarat Dragoş Răducanu, pentru capital.ro.

Prima ediţie, de acum un an, a programul „O săptămână la munte”, alintat de cei din domeniu „Rabla turistică”, nu s-a bucurat de un foarte mare succes, pentru că, susţine Răducanu, atunci nu se simţeau încă efectele crizei şi oamenii nu ştiau exact despre ce este vorba. Situaţia s-a schimbat radical în primăvara aceasta, când vânzările de bilete prin acest program au crescut cu peste 30% faţă de prima ediţie.

DETALII:
Citeşte aici oferta „O săptămână la munte”.