Potrivit comunicatului remis de CJ Bihor, câştigătoarea licitaţiei este asocierea UTI Grup SA şi Eldiclau SRL, care va putea începe execuţia proiectului, după depunerea garanţiei, având ca termen de finalizare 12 luni. Suma la care s-a adjudecat lucrarea este de 21.796.261 lei, valoarea estimată fiind de 22.251.020 lei. 

Potrivit autorităţilor judeţene, decontarea lucrărilor se va face după un grafic de eşalonare. Pentru anul în curs a fost alocată suma de 10.000.000 lei din care 8.000.000 lei fonduri guvernamentale. Cota proprie este acoperită dintr-un credit pe care îl va contracta Aeroportul Internaţional Oradea

Conform proiectului "Construire, extindere şi modernizare terminale de pasageri la Aeroportul Oradea", urmează să se construiască o clădire cu suprafaţa de 2.925 mp, capabilă să găzduiască aproximativ 600 de pasageri în acelaşi timp. Contractul presupune şi amenajarea terminalului vechi care va prelua doar pasagerii care se vor îmbarca pentru cursele internaţionale. 

Constructorul va amenaja şi o parcare nouă, cu o capacitate de 128 de locuri pentru autoturisme, trei locuri pentru autocare, şase locuri staţionare autobuze, cinci locuri parcare autoturisme persoane cu mobilitate redusă şi 14 locuri pentru taximetre. 

AGERPRES