Anul trecut, totalul creditelor acordate de BEI s-a ridicat la 72 miliarde de euro – 63 miliarde de euro în UE şi 9 miliarde de euro în afara UE – pentru susţinerea a circa 460 de proiecte de anvergură.
BEI şi-a adus în continuare o contribuţie esenţială la redresarea economiei europene şi a finalizat distribuirea unui pachet de sprijin suplimentar în valoare de 61 miliarde de euro în ultimii trei ani, cu 11 miliarde de euro peste suma prevăzută iniţial. Întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-uri) – care au foarte greu acces la finanţare şi regiunile defavorizate din Europa au fost principalii beneficiari. În această perioadă de trei ani, circa 160 000 de IMM-uri au beneficiat de finanţări BEI. Regiunile defavorizate din Europa au fost sprijinite în această perioadă prin finanţarea a circa 430 de proiecte.
Sprijinul BEI pentru proiectele privind acţiunile împotriva schimbărilor climatice se axează pe energie (energie regenerabilă şi eficienţă energetică) şi transport durabil.
Astfel, în 2010, energia regenerabilă a fost finanţată cu peste 6 miliarde de euro, iar proiectele din domeniul eficienţei energetice cu peste 2 miliarde de euro. În sectorul transporturilor, BEI joacă un rol central în sprijinirea dezvoltării vehiculelor electrice.
În 2010, banca a raportat un profit net de 2,1 miliarde de euro. 

Te-ar putea interesa și: