Drumurile la Londra, Milano, Paris sau Dubai nu mai sunt singura soluţie pentru un outfit de gentleman adevărat. De o bucată bună de vreme, oferta de produse premium şi de lux pentru bărbaţi s-a diversificat şi la noi.

Avem un mix de branduri atractiv, selecţie potrivită de produse (mărimi, culori, modele) şi customer service. Deşi aflate în concurenţă cu monobrandurile şi multibrandurile care au în ofertă toate tipurile de vestimentaţie şi accesorii, magazinele specializate în modă exclusiv pentru bărbaţi prosperă pe piaţa românească, judecând după cifrele bune de vânzări pe care le anunţă

Da, acum și domnii au prea multe haine. Și, la fel ca femeile, găsesc tot felul de motive să le cumpere – sunt un mod de a se sărbători și consola, le reflectă finul simț estetic, sunt mai ieftine decât terapia etc. Și tot la fel ca în cazul femeilor sunt puține cele pe care chiar le poartă. Câteva cămăși. Două-trei costume. Un sacou de șoc. O singură pereche, foarte dragă, de jeanși.

Revista Capital va publica, în ediţia tipărită din 2 decembrie, un supliment gratuit – Capital Luxury – în care a analizat oferta din piaţă şi a făcut o listă cu cele mai bune magazine de unde se poate cumpăra teoretic orice poate să scoată un bărbat din mulţime.

„30 de piese de bună calitate sunt suficiente în garderoba unui bărbat”, e categorică  stilista Adina Buzatu, care deţine cele două magazine Trends, cu vânzări anuale de 1,4 mil. euro. „Bărbatul român – continuă ea -, deşi este preocupat de modul în care se îmbracă şi cumpără multe haine, ar trebui să acorde mai multă atenţie calităţii acestora”.

Cum vinzi lux bărbaților pe timp de criză? „Am încercat fidelizarea clienților vechi prin servicii bune și atragerea clienților noi prin câștigarea încrederii. Foarte apreciate sunt serviciile de retuş personalizat, curăţătorie şi întreţinere a produselor de brand achiziţionate Dar există și multe alte extra-servicii de care beneficiază clienţii“, are o variantă de răspuns Srdjan Kovacevic, proprietarul Alsa Boutiques (deţine francizele Ermenegildo Zegna, Max Mara, Coccinelle şi Marella).

Caută suplimentul CAPITAL LUXURY, din 2 decembrie, la toate chioşcurile de vânzare, gratuit, numai împreună cu săptămânalul Capital.

Din sumar:

Măsura unui bărbat

Potrivit pentru un Rege

Ce n-a văzut nici Parisul

Cum vinzi lux bărbaților pe timp de criză?

Ora exactă în industria luxului