Au fost semnate patru contracte de asistenţă tehnică în domeniul managementului de proiect şi supervizarea unor lucrări de proiectare şi execuţie pentru îmbunătăţirea siguranţei traficului feroviar, în valoare totală de 4,892 milioane de lei (fără TVA), sursa de finanţare fiind asigurată de Comisia Europeană (71,12%), prin Fondul European de Dezvoltare Regională /FEDR/, şi de Guvernul României (28,88%), cu fonduri de la bugetul de stat.

Potrivit sursei citate, asistenţa tehnică în domeniul managementului de proiect are ca obiectiv supervizarea unor lucrări de proiectare şi execuţie pentru proiecte incluse în Programul Operaţional Sectorial – Transport 2007-2013, Axa prioritară 3.

O primă lucrarea se referă la ‘Modernizarea instalaţiilor de centralizare electro-mecanică pe secţia de circulaţie Ilia-Lugoj’ – contract în valoare de 828.279 lei (fără TVA), atribuit prin licitaţie deschisă ofertantului Baicons Impex. Din suma totală, 704.037,15 lei reprezintă sprijinul financiar nerambursabil acordat de Comisia Europeană, perioada de implementare fiind de 48 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

De asemenea, un alt contract de asistenţă tehnică în domeniul managementului de proiect şi supervizarea lucrărilor de proiectare şi execuţie aferentă obiectivului vizează ‘Modernizarea instalaţiilor de centralizare electro-mecanică pe secţia de circulaţie Siculeni – Adjud’.

Contractul a fost atribuit prin licitaţie deschisă ofertantului Arex Lider Company, la valoarea totală de 1,390 milioane de lei, fără TVA, din care 1,182 milioane de lei sprijin financiar nerambursabil acordat de Comisia Europeană. Perioada de implementare este de 48 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Conform CFR, ofertantul Baicons Impex a câştigat licitaţia pentru consultanţă în domeniul ingineriei şi construcţiilor şi supravegherea lucrărilor aferentă obiectivului ‘Sistem de detectare a cutiilor de osii supra-încălzite şi a frânelor strânse’.

Contractul are o valoare de 874.548 lei (fără TVA), din care 743.365,80 lei reprezintă sprijin financiar nerambursabil acordat de Comisia Europeană, iar perioada de implementare este de 53 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Nu în cele din urmă, pentru obiectivul ‘Modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată’, contractul a fost adjudecat prin licitaţie deschisă de Baicons Impex, principalul obiectiv fiind consultanţă în domeniul ingineriei şi construcţiilor şi supravegherea lucrărilor.

Valoarea totală a contractului este de 1,799 milioane de lei, fără TVA, din care 1,28 milioane de lei reprezentând sprijinul financiar nerambursabil acordat de Comisia Europeană, perioada de implementare fiind de 48 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.
Sursa: Agerpres