”În Europa de Est cifrele ne arată impactul direct al aviaţiei şi acestea sunt foarte importante. În România, aviaţia susţine 75.000 de locuri de muncă şi un miliard de euro din PIB, în Ungaria 48.000 de locuri de muncă şi 1,1 miliarde de euro, în Bulgaria 140.000 de locuri de muncă şi 1,7 miliarde de euro, iar în Polonia 84.000 de locuri de muncă şi două miliarde de euro. Aceste cifre reprezintă doar efectul de suprafaţă pentru că aviaţia a jucat un rol mult mai intens în a ajuta Europa să se integreze în economia europeană după căderea Cortinei de Fier”, a spus Tony Tyler.

Şeful IATA a menţionat că beneficiile aviaţiei trebuie să fie menţinute şi extinse, iar una dintre provocări este legată de profitabilitate.

”În 2012, liniile aeriene făceau 2,2 dolari profit pentru fiecare pasager pe care îl transportau, echivalentul costului unei ceşti de cafea. Anul acesta va fi unul mai bun şi şi vom împinge profitul către 4 dolari pe călător ceea ce reprezintă costul unui sandwich”, a adăugat Tony Tyler.

Acesta a precizat că în acest an peste trei miliarde de pasageri au ajuns la destinaţiile lor pe calea aerului. Flota aeriană globală constă din 23.000 de nave care conectează 40.000 de perechi de oraşe.
Sursa: Agerpres