Uzina va asambla 50.000 de vehicule pe an, inclusiv 25.000 furgonete Renault Master şi 25.000 furgonete Fiat Ducato, începând de anul viitor, susţin sursele.

Memorandumul de înţelegere, care include obligaţia de a investi în proiect, a fost semnat săptămâna trecută, iar acordul final va fi semnat în octombrie sau noiembrie.

Un purtător de cuvânt al Renault a declarat că negocierile cu ZIL încă nu au fost finalizate şi nu a fost semnat un contract oficial. Reprezentanţii Fiat şi ZIL nu au comentat informaţia, care apăruse anterior în publicaţia rusă ‘Vedomosti’.

Luna trecută, directorul general al alianţei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a declarat că se aşteaptă ca piaţa auto din Rusia să depăşească recentele încetiniri şi vrea ca prin intermediul AvtoVAZ, producătorul automobilelor marca Lada, să cucerească 40% din această piaţă.

Ghosn a explicat că în Rusia procentul celor care deţin un automobil este de 300 la fiecare 1.000 de locuitori, comparativ cu o medie de 500 în Europa.

După ce în 2012 au atins un nivel record de 2,93 milioane unităţi vândute, vânzările de autoturisme în Rusia au început să scadă în luna martie pentru prima dată în ultimii trei ani, iar scăderea a continuat până în luna iulie inclusiv.

Anul trecut, alianţa Renault-Nissan a semnat un acord conform căruia va prelua controlul la AvtoVAZ, cel mai mare constructor auto din Rusia, până la mijlocul lui 2014. Ghosn nu a dezvăluit care sunt prognozele sale de vânzări pentru Rusia, dar a precizat că vrea ca Renault, Nissan şi AvtoVAZ să controleze 40% din piaţă faţă de 32% în acest an.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit în opt ani un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.
Sursa: Agerpres