Un studiu recent realizat de Organizația Mondială a Sănătății prezintă statistici îngrijorătoare referitoare la accesul românilor la echipamente medicale de calitate. Încă o dată România este la distanță considerabilă de țări precum Germania, Franța, Italia sau Spania când vine vorba de îngrijre medicală modernă sau acces la echipamente medicale importante cum ar fi RMN, tomografie computerizată sau radioterapie.

În România spre exemplu, există un singur aparat de Radioterapie, vital în tratarea cancerului, la fiecare milion de locuitori. Spania în schimb, are 4 aparate de radioterapie la fiecare million de oameni, iar în Marea Britanie există 6 astfel de aparate pentru fiecare million de posibili pacienți.

”Aceste statistici sunt îngrijorătoare dacă ne gândim la rata ridicată a mortalităţii cauzată de cancer și alte afecţiuni grave. Noi încercăm să facem o diferenţă și ne ajutăm clienţii oferindu-le cea mai bună îngrijire medicală posibilă, dar și posibilitatea de a detecta orice afecţiune în timp util. O asigurare privată cu acoperire internaţională oferă clienţilor noștri confortul de a ști că pot primi cel mai bun tratament oricând, în orice clinică doresc din Europa și din lume”, a declarat Alida Coman, Coordonator de Marketing și PR, MediHelp International. De exemplu, o persoană cu vârsta până în 39 de ani poate benficia de cele mai bune tratamente la orice clinici din lume cu ajutorul unei asigurări private în valoare de 1.000 de euro pe an.

 

România a înregistrat cifre scăzute și la alte echipamente medicale vitale, în raport cu densitatea populației, cum ar fi : RMN (2), Tomografie computerizată (5.49), Tomografie cu emitere de pozitroni (0.05),  Cameră Gamma sau Medicină Nucleară (1.16)

 

Dintre țările care conduc clasamentul fac parte Germania și Franța unde densitatea tratamentelor cu radioterapie, de exemplu, este de 7 unități la un milion de locuitori.