Construcţia în stil victorian, aflată la o distanţă de mers de 10 minute de castelul Windsor, a fost ridicată în 1859. După ce, timp de peste 100 de ani, a fost reşedinţă privată, ulterior a devenit unul dintre cele mai renumite şi luxoase hoteluri din Marea Britanie.

Inainte de a fi transformată în hotel, reşedinţa a fost folosită, în repetate rânduri, de casa de producţie cinematografica Bray, pentru diverse alte filme de groază, cum ar fi ”The Rocky Horror Picture Show”, ”The Plague of the Zombies”.

Proprietatea Oakley Court se află într-o zonă de 140.000 metri pătraţi de grădină şi are o capacitate de 118 camere şi apartamente de lux, o piscină acoperită, 12 săli de conferinţă, terenuri de tenis, terenuri de golf.

Hotelul Oakley Court a fost scos la vânzare, săptămâna trecută, după intrarea în insolvenţă, iar preţul n-a fost încă dezvăluit.

Julian Troup, reprezentantul agenţiei imobiliare Colliers International, prezentă şi în România, din portofoliul căreia face parte Oakley Court, este convins ca datorită încărcăturii istorice, a bunei reputaţii şi a celebrităţii de care se bucură proprietatea, Oakley Court va stârni interesul multor cumpărători de origine britanică şi nu numai. (Sursa: Agerpres)