Potrivit rezultatelor cercetării, 78% dintre repondenţi au declarat că firma pe care o reprezintă are o strategie dedicată CSR, în timp ce 67% dintre ei consideră că interesul general pentru acest domeniu a crescut în ultimele 12 luni.

De asemenea, mai mult de trei sferturi dintre companiile care au răspuns chestionarelor spun că au un buget dedicat anual acţiunilor CSR, iar dintre acestea jumătate au declarat că bugetul pentru 2013 este similar cu cel din anul anterior. În privinţa sumelor alocate, două treimi dintre firme (66%) au declarat că valoarea medie a unui proiect de responsabilitate socială corporativă nu depăşeşte 10.000 de euro.

Totodată, doar 16% dintre companii au marcat o creştere între 5-10% a bugetului alocat CSR.

Studiul citat, primul dedicat domeniului CSR din România, a avut la bază un chestionar aplicat în perioada 10 aprilie – 10 mai 2013. În raport s-au analizat răspunsurile a 77 de manageri de top şi specialişti din domeniu, în legătură cu proiectele iniţiate şi derulate în domeniul responsabilităţii corporative în anul 2012 şi perspectivele CSR în perioada următoare. Peste jumătate dintre companiile chestionate (54%) au venituri de peste 10 milioane de euro.

Ernst&Young este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 167.000 de angajaţi în 700 de birouri din 140 de ţări şi venituri de aproximativ 24,1 miliarde dolari în anul 2012, cu birouri în Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca şi Chişinău.

CSRmedia.ro este o platformă online de informare şi promovare a valorilor civice şi a acţiunilor de Responsabilitate Socială Corporativă (CSR).
Sursa: Agerpres