„Anul trecut am încercat să accesăm 700.000 de euro pentru promovare, pentru că avem singurul produs din România cu indicaţie geografică recunoscută de Europa. Nu am primit banii pe motiv că sunt producător singur, nu suntem grup, iar în România nu există nici  măcar doi producători cu o astfel de indicaţie geografică. Anul acesta s-a acceptat 981.613 de euro şi am făcut un grup de producători împreună cu grecii’, explică Bibiana Stanciulov, directorul general al Sonimpex.

Banii de la Uniunea Europeană sunt alocaţi doar pentru promovare.

Compania Sonimpex este singurul producător român din domeniul prelucrării şi conservării fructelor fără zahăr adăugat, fără aditivi şi fără agenţi de conservare, având în portofoliu, pe lângă Magiunul de prune Topoloveni, şi gama de dulceţuri fără zahăr adăugat şi fără conservanţi (afine ecologice, cireşe negre, vişine, căpşuni, prune întregi cu migdale dulci, gutui, cătină, topinambur s.a.), dar şi o zacuscă de vinete şi o pastă de tomate.

”Magiunul de prune Topoloveni” deține certificarea europeană denumită “Indicație Geografică Protejată”, ceea ce reprezintă un drept de autor. Cu alte cuvinte, nimeni nu va putea face acest magiun în afară de producătorul atestat, iar orice tentativa de a copia originalul va fi judecată ca fiind plagiat.

Magiunul natural de prune Topoloveni este produs după o reţetă păstrată din anul 1914. Produsul a primit titlul de Furnizor al Casei Majestăţii Regale a României.