De asemenea, penetrarea smartphone a ajuns la 25% în ţară, încă departe de media vest-europeană, dar în linie cu media globală, arată InfoGraficul  Breeze Mobile

Numărul românilor care accesează Facebook de pe telefonul mobil a crescut cu 39% în ultimele 6 luni, mai repede decât creșterea numărului utilizatorilor de Facebook în același interval – peste 2,5 milioane utilizatori activi de Facebook pe mobil.

La nivel global, 2,2 miliarde accesează internetul de pe mobil vs. 1.6 miliarde de pe un PC. SMS-ul este cea mai folosită tehnologie mobilă şi sunt 5,8 miliarde utilizatori pe glob. De asemenea, sunt 1,3 miliarde de utilizatori de rețele sociale de pe mobil.

În 2013, în lume, se vor descărca mai multe aplicații (80 miliarde) decât s-au descărcat cumulat în toți anii de la inaugurarea magazinelor de aplicații.

Aceleaşi date arată şi că publicitatea pe mobil în 2012 a înregistrat venituri de 20 miliarde de dolari (42% fiind campanii de mesaje pe telefonul mobil) și s-au afișat peste 350 miliarde de reclame către 4 miliarde de persoane.