Închiderea pe plus a bursei de la Bucureşti, accentuarea deprecierii leului şi proiectele pline de ajutoare de stat ale Ministerului Economiei sunt principalele informaţii ale momentului din domeniul .ro.

Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au crescut cu peste 2% in sedinta de tranzactionare de vineri, insa lichiditatea s-a mentinut la un nivel modest. Valoarea tranzactiilor de pe piata reglementata a BVB a scazut cu 52%, la 18,30 milioane de lei, echivalentul a 4,31 milioane de euro, spune hotnews.ro.

Leul s-a depreciat in a doua parte a sedintei interbancare de vineri, iar cursul a urcat la 4,25 lei/euro, pe fondul sentimentului negativ indus pe pietele financiare de datele privind rata somajului in Statele Unite ale Americii (SUA), care a atins in august maximul ultimilor 26 de ani, scrie zf.ro.

Ministerul Economiei a elaborat un proiect de hotarare de guvern potrivit caruia investitorii in industrie sau productia de energie, inclusiv din surse regenerabile, vor putea beneficia de doua scheme de ajutor de stat chiar daca au datorii bugetare, potrivit financiarul.com.

Alte titluri importante din economie

Angajaţii CNVM, CSA şi CSSPP pot scăpa de salarizarea unică (standard.ro)

Şomajul din SUA, la maximul ultimilor 26 de ani (capital.ro)

Peugeot Citroen PSA va lansa masini electrice in Europa la finalul anului viitor (wall-street.ro)

Nu rata mâine, la ora 8:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.