Succesul ultimei emisiuni de titluri de stat, estimările ING referitoare la evoluţiile economiei din acest an şi închidere bursei sunt principalele ştiri ale momentului din domeniul .ro.

Ministerul Finanţelor Publice a atras 447 milioane de euro prin vânzarea de titluri în valută, cu 147 milioane euro peste valoare indicativă de 300 de milioane de euro, la un randament de 5,25% pe an. Licitaţia de titluri în valută s-a adresat exclusiv pieţei interne şi a fost prima operaţiune de acest tip din ultimii 5 ani, spune capital.ro.

Economia Romaniei va scadea cu 7,9% in acest an, pe fondul inrautatirii situatiei economice in cel de-al treilea trimestru al anului, considera analistii ING Bank intr-un raport publicat vineri citat de NewsIn. Anterior, ING Bank anticipa o scadere a economiei romanesti cu 7,1% in acest an, potrivit hotnews.ro.

Bursa de la Bucuresti a incheiat ultima sedinta a saptamanii in scadere, cu o pierdere de pana la 0,90% pe sectorul SIF, in contextul in care evolutia nehotarata a pietelor externe a descumpanit investitorii, in ultima parte a zilei fiind luate pozitii mai mari pe vanzare.Alte titluri importante din economie, spune wall-street.ro.

Alte titluri importante din economie

Guvernul polonez ar putea concedia 32.000 de functionari – 10% din personalul bugetar (zf.ro)

Profitul Transelectrica a scăzut cu 92% (standard.ro)

Lipsa tranzacţiilor pe pieţele emergente coboară foarte puţin cursul de referinţă,la 4,2116 lei/euro (realitatea.net)

Nu rata mâine, la ora 12:00, pe capital.ro, buletinul de ştiri al zilei.