Evaluarea FMI referitoare la scăderea economiei româneşti cu 7-8% în loc de 4% cât se consemnase anterior, injectarea pieţei de către BNR cu 4,25 miliarde lei prin operaţiuni repo şi închiderea în scădere a bursei, cu 2,3%, sunt principalele ştiri ale momentului din domeniul .ro.

FMI lucreaza la un nou cadru macroeconomic pentru Romania, in contextul primei evaluari de la inceputul lunii august a acordului stand-by, care anticipeaza, printre altele, accentuarea scaderii economice in acest an de la 4,1%, prognoza actuala, la 7-8%, spune zf.ro.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a injectat luni 4,25 miliarde de lei in piata bancara, printr-o operatiune de tip repo, la o dobanda egala cu cea de politica monetara, de 9% pe an, susţine hotnews.ro.

Bursa de la Bucureşti a încheiat prima şedinţă a săptămânii în scădere puternică, de până la 2,3% pentru sectorul societăţilor de investiţii financiare (SIF), pe cea mai mică lichiditate din acest an de pe secţiunea de acţiuni, de numai 2,81 milioane lei (668.105 euro), potrivit standard.ro.

Alte titluri importante din economie

Zboruri gratis pentru pasagerii dispuşi să zboare în picioare (capital.ro)

Romtehnica, comisionarul MApN, a fost scutit de TVA (evz.ro)

Leul s-a stabilizat până la finalul zilei (wall-street.ro)

710 de români au fost concediaţi pe zi, în iunie (adevarul.ro)

Nu rata mâine, la ora 8:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI al zilei.