Vânzarea produselor se va putea putea realiza pe baza contractelor cu distribuitori sau consumatori finali, conform noii strategii a companiei. Decizia vizează eficientizarea şi dinamizarea vânzărilor, precum şi o mai bună corelare a acestora cu producţia, pentru a putea oferi clienţilor termene de livrare mai scurte. De asemenea, compania precizează că încearcă să aplice o politică de preţuri realistă, în acord cu piaţa şi cu situaţia economică reală.

Mechel Târgovişte a decis, totodată, să concedieze 512 salariaţi ale căror posturi au fost desfiinţate, urmând ca aceştia să primească plăţi compensatorii în cuantum de trei salarii brute, potrivit informaţiilor transmise de companie, vineri, Bursei de Valori Bucureşti. Salariaţii vor avea un preaviz de 20 de zile lucrătoare.

Combinatul de oţeluri speciale Mechel Târgovişte a înregistrat, în 2012, pierderi de 104,08 milioane lei, în scădere faţă de anul anterior, când pierderile au totalizat 138,34 milioane lei, potrivit raportărilor companiei transmise BVB.

Veniturile s-au cifrat, anul trecut, la 941,3 milioane de lei, mai mici faţă de nivelul de 1,073 miliarde de lei raportat pentru 2011. Compania avea datorii totale de 538,01 milioane de lei, în scădere de la 591,92 milioane de lei la finele lui 2011.

Mechel Târgovişte a făcut parte din grupul rus Mechel, care a anunţat în luna februarie 2013 că a vândut activele din România către firma Invest Nikarom, pentru suma simbolică de 230 de lei.
Sursa: Agerpres