Discutarea acestui proiect cu reprezentanții piețelor devine cu atât mai necesar, cu cât autoritățile au anunțat că intenționează crearea noului organism de supraveghere într-o scurtă perioadă de timp, și anume în maximum trei luni.

UNSICAR (Uniunea Națională a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări din România) consideră că principala prioritate a pieței de asigurări este consolidarea acesteia, iar acest lucru poate fi realizat doar prin reducerea deficitului de protecție și de încredere a populației în această industrie. În opinia noastră, crearea sistemului de asigurări obligatorii de sănătate și recunoașterea deductibilității fiscale a primelor plătite pentru asigurări ar susține dezvoltarea și consolidarea industriei de asigurări.

De asemenea, UNSICAR solicită să fie inclusă în lista partenerilor de discuții, indiferent de soluția aleasă în ceea ce privește piața de asigurări, având în vedere că efectele oricărei decizii politice sunt resimțite în mod direct de operatorii din această piață.

UNSICAR este membru cu drepturi depline a BIPAR (Bureau International des Producteurs d’Assurances et de Reassurances), organizație internationala înființată in 1937 care reunește asociațiile profesionale naționale ale intermediarilor în asigurări, precum și a POI (Partners of Intermediaries).
Ca membru al organizațiilor europene din industria de asigurări, UNSICAR beneficiază de know-how-ul acestor prestigioase asociații și consideră că deține experiența și expertiza necesară pentru a fi partener de discuție în ceea ce privește proiectul de remodelare a organismului de supraveghere a pieței de asigurări.