CIC nu a oferit detalii legate de preţul tranzacţiei, însă compania spaniolă Ferrovial, care deţine 49,99% din acţiunile Heathrow Airport Holdings, a informat că fondul chinez a plătit o sumă totală de 725,8 milioane de dolari pentru participaţia sa. Ferrovial a adăugat că a vândut un pachet de 5,72% din acţiunile sale către Stable Investment Corporation, o subsidiară a CIC, pentru suma de 415,2 milioane de dolari. Restul de 4,28% din acţiuni au fost preluate de la alţi acţionari ai FGP Topco Ltd (firma mamă a Heathrow Airport Holdings) pentru 310,6 milioane de dolari.

Compania britanică Heathrow Airport Holdings, cunoscută anterior sub denumirea BAA Ltd., gestionează aeroportul internaţional Heathrow, cel mai mare aeroport din Europa, şi deţine participaţii la alte aeroporturi din Marea Britanie (Stansted, Southampton, Glasgow şi Aberdeen).

Această tranzacţie este a doua investiţie a CIC în infrastructura din Marea Britanie, după ce în luna ianuarie a preluat un pachet de 8,68% din acţiunile Thames Water, cea mai mare companie de furnizarea apei potabile şi tratarea apelor reziduale din Marea Britanie.

China Investment Corporation a fost înfiinţată în anul 207 pentru a investi în străinătate o parte din rezervele valutare ale Chinei, cele mai mari rezerve de acest tip din lume.
Sursa: Agerpres