Carrefour România anunţă securizarea unei noi locaţii de hipermarket în Bucuresti, în centrul comercial dezvoltat de NEPI pe platforma fostei uzine Vulcan. Inaugurare este prevazută de către dezvoltator pentru trimestrul trei al lui  2013.

Acest centru comercial va fi dezvoltat pe un teren în suprafaţă de aproximativ 8 hectare aparţinând fostei uzine Vulcan şi va include pe lângă hipermarket-ul Carrefour, o galerie comercială de aproximativ 3.000 mp, un ,,strip mall’’ cu câteva unităţi comerciale de dimensiuni mari tip ancoră, construite pe o suprafaţă suplimentară de aproximativ 15.000 mp  şi un restaurant de tip ,,drive in’’ cu o suprafaţă de aproximativ 500 mp.

Clienţii noului centru comercial vor avea la dispoziţie aproximativ 1.000 locuri de parcare. Dezvoltarea proiectului va incepe imediat ce autorizaţiile finale vor fi aprobate de către autorităţile competente.

Grupul Carrefour este cel mai mare distribuitor european și cel de-al doilea la nivel mondial. Prezent în peste 30 de țări din lume cu peste 15.500 magazine, grupul Carrefour numără peste 475.000 de angajați.

În România, Carrefour numară, în prezent, 24 de hipermarket-uri, 59 de supermarket-uri Carrefour Market, și 8 magazine de proximitate Carrefour Express.

New Europe Property Investments plc este o companie înființată pentru a investi în proprietati comerciale,  în principal în România, unde Grupul este activ încă de la înființarea sa, în 2007.

Grupul este în prezent listat pe piața principală a Bursei de Valori din Johannesburg (Africa de Sud), pe segmentul AIM al London Stock Exchange și la Bursa de Valori București.