Studiul arată că, în 2011, numărul celor din Asia-Pacific cu active investibile de un milion de dolari a crescut până la 3,37 milioane de persoane, comparativ cu 3,35 milioane persoane în America de Nord şi 3,17 milioane persoane în Europa.
În schimb, averile combinate ale milionarilor asiatici (dintre care 54% sunt în Japonia şi aproape 17% în China) au scăzut anul trecut până la 10.700 miliarde de dolari de la 10.800 miliarde de dolari în 2010 şi se situează sub cele 11.400 miliarde de dolari la cât se ridică averile combinate ale milionarilor din America de Nord, potrivit Agerpres.
Raportul Asia-Pacific Wealth Report, conceput de Capgemini şi RBC Wealth Management, este urmărit cu atenţie de managerii de active, agenţii imobiliari de lux şi producătorii de bunuri de lux pentru indicii cu privire la modul în care persoanele înstărite îşi investesc banii.
Anul trecut, averile au scăzut cel mai mult în Hong Kong (20,1%) şi India (18%) dar au crescut cel mai mult în Thailanda (9,3%) şi Indonezia (5,3%). Creşteri mai modeste s-au înregistrat în Japonia (2,3%) şi China (1,8%).
”Cu toate acestea, Asia-Pacific ar urma să continue să înregistreze o creştere economică mai mare decât alte regiuni iar numărul persoanelor înstărite precum şi averile combinate ar urma să continue să crească”, se arată în raport.
În luna iunie a acestui an, Banca Mondială estima că ritmul de creştere în Asia de Est şi Pacific va încetinit la 7,6% în acest an de la 8,3% în 2011. În schimb, economia americană va înregistra o creştere de 2,1% iar zona euro se va contracta cu 0,3%.