Această precizare a fost făcută de Ministerul canadian al Afacerilor Externe la câteva ore după anunţul suspendării relaţiilor diplomatice cu Iranul, a expulzării tuturor diplomaţilor iranieni aflaţi în post la Ottawa şi a înscrierii Republicii Islamice a Iranului pe lista respectivă.

Ea a fost anunţată la unison de şeful diplomaţiei canadiene John Baird şi ministrul pentru siguranţa publică Vic Toews. “Canada este hotărâtă să lupte împotriva terorismului internaţional şi să îi oblige pe cei responsabili de acte de terorism şi pe cei care îi sprijină să răspundă pentru faptele lor”, a declarat Baird, potrivit unui comunicat.

“Îmbunătăţirea capacităţii de rezistenţă în faţa terorismului reprezintă o prioritate pentru guvernul nostru”, a întărit Toews. “Canada recunoaşte victimele terorismului şi le oferă mijloacele prin care să îşi poată face dreptate”.

Legea canadiană dedicată “victimelor actelor de terorism” le permite acestora să “îi denunţe în justiţie pe cei responsabili de acte teroriste şi cei care îi sprijină, inclusiv statele străine înscrise pe lista stabilită de guvern, pentru pierderile şi pagubele pe care le-au suferit în urma unui act terorist, indiferent de unde se întâmplă acest lucru în lume”, a punctat comunicatul.

Sursa: Agerpres