De asemenea, acesta a subliniat că obligaţiile privind listările asumate în raport cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială vor fi îndeplinite la termenele prevăzute în acordul încheiat cu aceste instituţii.
”În privinţa listărilor care sunt asumate cu instituţiile financiare internaţionale, ne îndeplinim obligaţiile la termenele prevăzute în acordul cu aceste instituţii. Mai mult decât atât, noi încercăm să urgentăm procedurile de privatizare majoritară şi la alte companii din domeniul energetic, respectiv Complexul energetic Oltenia – înfiinţat în luna mai, Complexul energetic Hunedoara, pe care îl înfiinţăm în această lună, Elcen Bucureşti – filială a Termoelectrica – care înregistrează unele dintre cele mai mari arierate atât în raport cu alte companii, cât şi cu bugetul de stat, dar şi din punct de vedere al creanţelor pe care le are de încasat”, a precizat Daniel Chiţoiu. El a subliniat că scopul privatizării acestor companii este eficientizarea şi atragerea de investiţii pentru retehnologizare, întrucât statul român nu are bani să aloce acestor procese.
”Mai mult, statul român nici nu poate să vină să majoreze capitalul social la aceste companii, pentru că ne-am asumat angajamentele faţă de Uniunea Europeană şi se consideră ajutor de stat. Interesul nostru este de a aduce investiţii în aceste domenii, de a aduce know-how, a aduce tehnologii noi şi, de asemenea, de a aduce finanţare atât pentru dezvoltarea sectorului energetic, dar mai ales pentru investiţii de mediu”, a adăugat şeful de la Economie.
Ministrul Economiei a participat, joi, la întâlnirea primului ministru, Victor Ponta, cu membrii Consiliului Consultativ şi cu mediul de afaceri. (Sursa: Agerpres)