”În cel mai rău caz, ieşirile de capital ar putea ajunge la 95-100 miliarde de dolari, iar Produsul Intern Brut ar scădea cu 2%”, a explicat expertul Sberbank, Andrei Sinyakov, citat de Agerpres. Acesta estimează că ieşirea Greciei din zona euro ar duce la deprecierea puternică a rublei faţă de dolar şi euro. Ţinând cont de actualele evoluţii din Europa, ieşirea unor state din zona euro este inevitabilă, consideră Andrei Sinyakov.
”În aceste circumstanţe, este puţin probabil scenariul menţinerii zonei euro”, susţine analistul rus, conform aceleiași surse. Grecia şi Portugalia continuă să nu îndeplinească reglementările UE privind deficitul şi nivelul datoriei ca procent din PIB, în timp ce Spania continuă să-şi majoreze datoria iar activitatea economică este în scădere în aproape statele din UE.
Economia Rusiei a crescut în primul trimestru din 2012 cu 4,9%, a anunţat săptămâna trecută Serviciul Federal de Statistică (Rosstat). Conform datelor Rosstat, anul trecut Produsul Intern Brut al Rusiei a înregistrat un avans de 4,3%.