Lucrările din cadrul proiectului Restaurarea Bisericii de lemn din Buzeşti – Comuna Fărcaşa, jud. Maramureş (foto) vor include restaurarea bisericii de lemn, inclusiv pictura interioară, construirea unei porţi din lemn, a unei clopotniţe din lemn, a unui altar de vară şi împrejmuirea acestora, amenajarea unui drum de acces pe o lungime de 80 de metri, a unei parcări cu 12 locuri şi a aleilor, precum şi construirea unui punct de informare în vederea introducerii bisericii în circuitul turistic cultural şi religios. Valoarea totală a investiţiei este de 3,94 milioane de lei, din care finanţarea nerambursabilă din fonduri europene este de 2.39 milioane de lei. Durata de implementare a proiectului este de 28 de luni.
Prin proiectul Creşterea calităţii vieţii urbane prin amenajarea Parcului Public Central din Baia Mare va fi amenajat şi remodelat spaţiul public într-o zonă de odihnă şi agrement care va cuprinde şi o clădire ce va adăposti şi un centru expoziţional. Valoarea totală a proiectului este de 15,92 milioane de lei, din care 12,34 de milioane de lei reprezintă finanţare nerambursabilă din fonduri europene. Durata de implementare este de 22 de luni.
Proiectul Reabilitarea patrimoniului istoric şi cultural din municipiul Satu-Mare – Teatrul de Nord constă în consolidarea şi conservarea culturală şi arhitectonică, în vederea prezervării stilului tradiţional al teatrului.
Lucrările vor consta, printre altele, în refacerea finisajelor superioare în sala de spectacole şi în spaţiile interioare destinate publicului, reabilitarea centralei termice, refacerea/amenajarea căilor de acces pietonale şi carosabile din jurul clădirii.
Valoarea totală a proiectului este de 14,15 milioane de lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 10,9 milioane de lei, iar durata de implementare este de 24 de luni.
În judeţul Maramureş, până la această dată, au fost contractate 60 de proiecte cu finanţare europeană în valoare totală de 395,61 de milioane de lei şi urmează să fie contractate alte 12 proiecte, în valoare totală de 11,11 milioane de lei.
De asemenea, în judeţul Satu-Mare, până în prezent, au fost contractate 49 de proiecte în valoare totală de 295,92 de milioane de lei şi urmează să fie contractate 23 de proiecte în valoare totală de 60,32 de milioane de lei.