Totodată, clienţii pot obţine condiţii avantajoase de cost, prin oferirea gratuită a poliţelor de asigurare de viaţă şi pentru imobilele ipotecate.
Potrivit reprezentanţilor băncii, pentru creditele ipotecare în lei, valoarea împrumutului raportată la valoarea locuinţei (LTV – Loan to Value) poate fi de maximum 20%, ceea ce poate fi exchivalent cu un avans de minimum 20%.
În ceea ce priveşte ipotecarele în euro, valoarea creditului poate merge până la maximum 75% din valoarea locuinţei, adică vorbim de un avans de minimum 25%.
Grad de îndatorare similar la ipotecare, mult diferit la consum
Pentru ipotecarele în lei, gradul maxim de îndatorare variază de la 46% (pentru cei mai riscanţi clienţi eligibili) şi poate merge până la 60% (pentru cei mai solvabili clienţi). Pentru ipotecarele în euro, gradul maxim de îndatorare este aproape acelaşi ca la lei, respectiv cuprins între 45% şi 59%.
Diferenţe semnificative intervin la creditele de consum (nevoi personale). Aşadar, pentru creditele de nevoi personale în lei, gradul maxim de îndatorare variază între 40% şi 50%, în vreme ce pentru împrumuturile de consum în euro, îndatorarea maximă este cuprinsă între 31% şi 36%.
Ce marje practică Volksbank
“Dacă e să ne uităm şi la jumătatea plina a paharului, am învăţat din experienţa clienţilor nemulţumiţi. Am înţeles că-şi doresc credite cu structuri de costuri simple, iar dorinţa lor se reflectă acum în noile produse Volksbank”, a declarat, Iulia Oancea, directorul diviziei de Product Development din cadrul Volksbank România.
În cazul creditelor pentru locuinţe în euro, Volksbank practică o marjă fixă pe toată durata contractului de 6,5% peste dobânda de referinţă, în timp ce marja la creditele ipotecare în lei este de 4,5%.
Dobânzile la creditele în euro se ajustează trimestrial în funcţie de Euribor la 3 luni, iar dobânzile la lei se ajustează semestrial în funcţie de Robor la 6 luni.
În prezent, dobânzile sunt de 7,27% pe an la creditul Casa în Euro, respectiv de 9,66% la creditul Casa în Lei. Volksbank nu percepe comisioane pentru analiza dosarului, nici pentru administrare credit, nici pentru retragerea de numerar, nici pentru OP-ul condiţionat  (în cazul refinanţărilor).
În cazul creditelor de consum cu ipoteca, dobânzile sunt de 7,77% pe an la Euro, respectiv de 10,16% la Lei. Creditele noi de consum cu ipotecă se acordă pe o durată maximă de 5 ani, în timp ce în cazul refinanţărilor, maturitatea poate ajunge până la 30 de ani. 
Exemple de calcul
În cazul unui credit Casa în moneda europeană, de 45.000 de euro, pe 30 de ani, DAE ajunge la 7,53%. Rata lunară este de 307,84 euro, iar suma totală rambursată este de 110.822 euro.
În cazul unui credit similar, dar în moneda naţională (198.000 de Lei, pe 30 de ani), DAE ajunge la 10,11%, iar rata este de 1689,05 Lei, iar suma totala rambursată de 608.058 Lei.
De remarcat este faptul că rata la creditul ipotecare în lei rata este cu aproximativ un sfert mai mare decât cea la euro. De asemenea, suma totală de rambursat este de 2,5 ori mai mare decât valoarea creditului în euro, în vreme ce faţă de creditul în lei este de 3,1 ori mai mare.