”FMI insistă şi ne-a recomandat să continuăm elaborarea noii legislaţii, cu o prudenţă mai mare decât până acum şi cu o consultare mai largă a profesorilor şi a bolnavilor. Noi ne-am angajat ca până la mijlocului anului să avem un proiect”, a spus Ritli. Potrivit ministrului Sănătăţii, se va face o mai bună promovare a propunerilor noii legi pentru a nu exista interpretări greşite.

”Pachetul de bază va funcţiona pe două niveluri, reglementarea consumului, respectiv prescrierii medicamentelor strict pentru afecţiunile pentru care a fost autorizat medicul. De asemenea reducem numărul de zile de spitalizare, unde cu foarte mult depăşim media europeană. La intervenţiile chirurgicale în alte zone oamenii stau doar două zile pentru spitalizare”, a adăugat Ritli.
Ministrul a precizat că proiectul noii legi va fi trimis la Parlament, urmând să fie introdusă o sumă mică pentru asigurarea coplăţii.

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a participat duminică la inaugurarea noii Unităţi de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare.