"Lumea a pierdut 30 de milioane de locuri de muncă din cauza crizei mondiale, iar previziunile pentru anii care vor veni sunt de 400 de milioane de locuri de muncă", a declarat Dominique Strauss-Kahn în deschiderea Forumului internaţional pentru dezvoltare umană, care se organizează luni şi marţi la Agadir (sudul Marocului).
"În cadrul noii mondializări, prioritatea principală este crearea de noi locuri de muncă, cea de a doua e crearea de noi locuri de muncă, iar cea de a treia este crearea de noi locuri de muncă", a insistat directorul general al FMI.

De asemenea, Dominique Strauss-Kahn a apreciat că Grupul G20 trebuie să întărească şi mai mult supervizarea internaţională a sectorului financiar. ‘Poţi să ai cea mai bună reglementare din lume, dar dacă implementarea sa nu este supervizată, nu îţi va folosi la nimic’, a declarat Strauss-Kahn

Peste 1.500 de experţi internaţionali participă la Forumul internaţional pentru dezvoltare umană, printre care şi preşedinte Băncii Islamice de Dezvoltare, şeicul Ahmed Mohamed Ali.
SURSA: Agerpres