Ioan Andreica, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, a declarat azi că peste 14.000 de apartamente ANL ar putea fi vândute chiriaşilor, iar în urma acestor tranzacţii statul ar putea câştiga câteva sute de milioane de euro.

Ioan Andreica susţine că acum pot intra la vânzare 3.321 de apartamente construite de Agenţia Naţională a Locuinţelor (ANL), iar în maximum o lună sau două numărul apartamentelor ANL care pot fi scoase la vânzare să ajungă până la circa 14.000.

„Este extraordinar de important acest proces de vânzare, deoarece această resursă se întoarce strict pentru programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, se reîntoarce în bugetul ANL. Putem chiar să dublăm programele de construcţii de locuinţe prin această resursă suplimentară”, a afirmat Andreica.

Preţul de vânzare, stabilit de un evaluator independent

Potrivit acestuia, preţul de vânzare al acestor apartamente va fi stabilit în urma unei evaluări făcute de un evaluator independent, însă nu va putea fi mai mic decât valoarea de inventar a locuinţelor.

Andreica a recunoscut că din cauza crizei economice şi în contextul scăderii pieţei construcţiilor în unele oraşe mici preţul de inventar ar putea fi mai mare decât preţul stabilit de evaluator în funcţie de piaţa locală.

Potrivit unor informaţii oferite anterior de Ministrul Dezvoltării Regionale, Vasile Blaga, preţul mediu al unui apartament ANL se cifrează la 40.000 de euro. Vânzarea celor peste 14.000 de locuinţe ar aduce la bugetul de stat circa 590 de milioane de euro.

SURSA: Mediafax