1 IUNIE, Ziua Copilului! Ce trebuie să facă toți românii astăzi! Zi liberă de sărbătoare

În anul 1954, Adunarea Generală a ONU a adoptat Rezoluția 836 potrivit căreia țările trebuie să acorde o atenție deosebită copiilor, motiv pentru care, doi ani mai târziu a fost implementată Ziua Copilului. Această zi a fost marcată ca fiind “o zi a fraternității și înțelegerii între copiii de pretutindeni, a activităților dedicate promovării idealurilor și obiectivelor Cartei ONU și bunăstării copiilor din toată lumea“.

1 iunie în România

La 16 noiembrie 2016, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea legii prin care este modificat Codul muncii, prin declararea zilei de 1 Iunie – Ziua Copilului, ca sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Ce trebuie să facem astăzi

De ziua lor toți copiii merită o atenție deosebită pentru a ști că au anumite drepturi, că sunt importanți. În România, ziua copilului se celebrează în marile orașe, prin evenimente dedicate copiilor, cele mai multe dintre ele având loc în parcurile centrale. Fiind prima zi de vară, ziua copilului se sărbătorește în primul rând prin activități în aer liber.

1 IUNIE, Ziua Copilului! Ce trebuie să facă toți românii astăzi! Zi liberă de sărbătoare

Dacă în România Ziua Copilului este sărbătorită e data de 1 iunie, celelalte țări au ales date calendaristice diverse pentru această zi. Având în vedere că ONU nu a impus o anumită dată pentru Ziua Copilului, majoritatea țărilor sărbătoresc Ziua Copilului în funcție de propria istorie.

ONU a ales data de 20 noiembrie pentru a serba Ziua Copilul deoarece în această dată a fost adoptată Declarația Drepturilor Copilului, în 1959.

Mesaje pentru Ziua Copilului

Ziua Copilului este o sărbătoare în care și cei mici dar și cei mari pot sărbătorii copilăria. Ziua de 1 iunie este sărbătorită cu petreceri sau cu diverse spectacole.

  • Copilăria, mai întotdeauna trezeşte în sufletul nostru un sentiment de melancolie, este vârsta la care mugurul omenesc de-abia se deschide la viaţa şi visează gingaş. Copiii, atât de uşor de iubit! Un zâmbet curat şi strălucitor, manuţe pline de iubire!
  • 1 Iunie este ziua ta si a tuturor copiilor. Sa fiţi sănătoşi şi mereu cu zâmbetul pe buze. Sa va bucuraţi şi sa creşteţi frumos. La mulţi ani!
  • Copilăria e cadoul pe care ni-l dă viaţa. Sa ne bucuram de ea. La mulţi ani tuturor copiilor!
  • Copilăria e vârsta la care cea mai profunda bucurie poate fi un zâmbet curat. Copilăria e o lume aparte, plina de lumina si armonie. Să vă bucuraţi de ea, dragi copii! La multi ani de 1 Iunie!
  • Din suflet, pentru toţi copiii lumii, azi va dorim doar bucurii. La mulţi ani!
  • Dragi copii, sa păstraţi întotdeauna copilăria în suflet, ca o raza de lumina, si viaţa voastră va fi mult mai frumoasa. La mulţi ani!
  • La mulţi ani de Ziua Copilului! Sa te bucuri de toate minunile acestei lumi!
  • La mulţi ani tuturor copiilor si de asemenea tuturor parintilor! Sa va bucurati de copiii vostri sănătoşi!

1 IUNIE, Ziua Copilului! Ce trebuie să facă toți românii astăzi! Zi liberă de sărbătoare