Extinderea metroului din Bucureşti care costă cât insula Palmier din Dubai,  jurămintele celor aflaţi la guvernare în raport cu realitatea economică şi marii câştigători ai crizei sunt principalele subiecte ale dimineţii în .ro.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, jongla zilele trecute cu opt miliarde de euro, necesari în opinia sa pentru extinderea metroului bucureştean. La fel de uşor va cheltui statul român 4,7 miliarde de euro pentru tronsonul de autostradă Comarnic – Braşov. Alţii însă ştiu ce se poate construi cu atâta bănet: o megainsulă artificială în Dubai sau cel mai lung tunel din lume, prin Alpi, scrie financiarul.com.

„Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român”. Aşa a început mandatul fiecărui ministru din Cabinetul Boc. Rezultatul după şase luni: o scăderea economică de cel puţin 16 miliarde de euro şi o datorie publică externă mai mare cu 20 mld. euro, scrie zf.ro.

Şomaj, salarii mai mici, putere de cumpărare mai mică. Sunt doar câteva din efectele crizei economice abătute asupra românilor. Însă sunt şi categorii fericite, care au reuşit să profite de pe urma acestei situaţii, arată romanialibera.ro. 

Alte titluri importante din economie

„Prima Casă“ se dă astăzi (adevarul.ro)

Kazahii mai au încă bani de dat: Plătim datoriile şi facem angajări  (standard.ro)

Trenul spre Otopeni toacă 300.000 de euro pe lună (jurnalul.ro)

Idei pentru a înmulţi 5.000 de euro (evz.ro)

Nu rata astăzi, la ora 10:00, pe capital.ro, BULETINUL DE ŞTIRI economice regionale al zilei!